De leiding is aan het pionieren

Vrijwilligers

Zoals velen vereningingen draait ook die van ons op vrijwilligers. Binnen een Scouting vereniging zijn er vele taken te vervullen om ervoor te zorgen dat het scouting spel goed kan worden gespeeld.

Leiding

Onze leiding is de kern van de groep, zij zorgen er voor dat de opkomsten leuk en uitdagend zijn, organiseren de kampen en doen hun best het programma zo divers mogelijk te maken. Hiervoor staan zij vooral elke zaterdag voor de groep en volgen zij ook trainingen. Zo is er een kwalificatie voor algemeen leiding geven, een kampkwalificatie en eventuele verdiepingen.

Bestuur

Naast het draaien van de speltakken moet ook de groep draaiend gehouden worden. Hiervoor zorgt het dagelijks bestuur.
Naast het ondersteunen van de leiding teams, o.a. door praktijk begeleiders en groepsbegeleiders, nemen zij de noodzakelijke doorlopende taken voor hun rekening. Denk hierbij aan contacten met de regionale en landelijke organisatie, financiën, onderhoud en beheer van spelmateriaal, de ALV enzovoorts.

Stichting

De stichting is verantwoordelijk voor onze belangrijkste randvoorwaarde, de gebouwen en het grote materiaal zoals patrouille tenten. Onderhoud van de gebouwen en vooruit kijken wanneer het grote materiaal moet worden vervangen is hierbij key.